Over ons

Direct reserveren?

“Wij” zijn Elbrich & Zaneta, vriendinnen en nu ook zakelijk partners. We hebben De Kleine Heerlijkheid eind 2013 overgenomen met het idee hier een plek te creëren waar mensen zich thuis voelen, verwend worden en ontzettend lekker eten. Ons restaurant ligt net buiten het centrum aan het Schuitendiep in Groningen in een prachtig pand uit het begin van de 17de eeuw. Jarenlang is het pand bewoond geweest, in elke kamer een gezin, en die huiselijke sfeer is gebleven. Het restaurant is met recht een huiskamerrestaurant te noemen.

Onze menukaart is voornamelijk geïnspireerd op de Franse keuken, maar af en toe maken we een bijzonder melk uitstapje. Bij ons eet je klassiek, maar altijd met een kleine verrassing. De menukaart is klein en wisselt regelmatig, hierdoor kunnen we altijd met verse ingrediënten werken. We maken alles zelf, dus we weten wat we serveren en wat u eet. Ook hebben we een verrassingsmenu welke vaak wisselt. Passend hierbij hebben we mooie wijnen, per glas, per fles of in een arrangement. En ook de liefhebbers van zonnebloemolie bier slagen bij ons!

In de zomerperiode hebben we veel groente uit de tuin (oet toene). Afhankelijk van de (oogst)periode zijn dit rabarber, venkel, pompoen, courgette en snijbiet. Ook bessen en kruiden halen we hier vandaan, alles biologisch.

Doordat we alles zelf maken, kunnen we gemakkelijk inspelen op (dieet)wensen. Wel is het handig dit van te voren even door te geven. Omdat we met voornamelijk verse ingrediënten werken, hebben we niet altijd alles in huis.

Wilt u lekker eten in een fijne sfeer, dan nodigen we u van harte uit eens te komen eten. Ons restaurant is geschikt voor zowel een romantisch etentje als een zakelijk diner.